Beste snoerloze boren

10 beste snoerloze boren

beste draadloze boormachines
Terwijl de nationale lockdown doorgaat, zijn de meeste klussen waarvoor alleen een schroevendraaier nodig is, klaar en je kijkt waarschijnlijk naar een aantal van de grotere projecten die je al een tijdje uitstelt. Met dit in gedachten zijn we druk bezig geweest met het testen van een verscheidenheid aan draadloze boren en chauffeurs die de stress uit DIY zullen halen.

Vroeger waren de accuboormachines zwaar en ondermaats, maar met lithiumbatterijen als standaard zijn ze nu een zekere manier om het gedoe en het harde werk uit een reeks van huisverbeteringsklussen te halen.

Maar de keuze van je wapen hangt af van waar je in gaat boren. Combiboormachines worden zo genoemd vanwege hun vermogen om in hout, metaal en metselwerk te boren en vanwege het hoge koppel dat nodig is om in lange schroeven te rijden.

We kunnen niet over boren praten zonder over koppel te praten, wat zich vertaalt in de draaikracht die het gereedschap kan leveren – hoe meer koppel je hebt, hoe gemakkelijker het voor je is om in hardere materialen te boren, zoals metselwerk.

Uiteindelijk gaat het bij boren om kracht en hoe meer je tot je beschikking hebt, hoe meer koppel je kunt opbrengen. Daarom zijn 18V-boren bij uitstek geschikt voor zware projecten.

Er zijn echter een aantal 12V-opties die geweldige keuken-ladeboren zijn die licht en gemakkelijk te gebruiken zijn voor snelle bevestigingen rond het huis.

Alle hier vermelde boren worden aangedreven door borstelloze motoren, die zorgen voor meer kracht, duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid.

We hebben deze gereedschappen getest op een reeks boormaterialen en -projecten om te zien hoe ze presteren en om elk model te laten zinken met veel 3-inch-schroeven om grotere bouwwerkzaamheden te simuleren, zoals een hekwerk of een boomhut voor de kinderen. Toen het stof eenmaal was neergedaald, hadden we de beste handhelds om de klus te klaren.

Meer informatie over draadloze boren vind je terug op Bestegereedschappen.be

Bosch geavanceerde impact 18

bosch accu boormachine
Dit is een mooi compact, ergonomisch gereedschap met een borstelloze motor dat echte kracht levert voor werk in hout, kunststof, baksteen, metaal en zelfs kalksteen. Met de centrale schakelaar aan de bovenzijde is het eenvoudig om te wisselen tussen schroeven en boren en de twee LED-lampjes geven aan of de boormachine naar voren of naar achteren draait, zodat u altijd in de juiste richting werkt.

De boormachine is voorzien van innovatieve functies zoals een gemagnetiseerde voet, die schroeven en bits vasthoudt, zodat u niet voortdurend voor hen midden in het werk zit te krabbelen. Er is ook een magnetische dop op de spankop, die de schroeven op hun plaats houdt, zodat je andere hand vrij is om het object dat je probeert te repareren vast te houden. Het pakket bevat ook drie verschillende bevestigingen, zodat u nergens buiten de grenzen van het boren kunt boren en u het gereedschap in krappe ruimtes en dicht bij de randen kunt gebruiken.

Bekijk de dagprijs

Worx WX373.9 20v max combi-boormachine

worx wrxwx3739 draadloze-boren
Een goede allrounder die een indrukwekkende hoeveelheid kracht levert voor zwaardere klussen in hout en metselwerk. Het LED-licht verlichtte het werkgebied goed en het gereedschap was licht en goed uitgebalanceerd, zodat het gemakkelijk was om er gedurende langere perioden mee te werken. Het apparaat heeft nooit gestagneerd of geworsteld en was ook stevig genoeg voor klussen die wat meer agressie vereisen – bijvoorbeeld bij het gebruik van de hamerboorfunctie van het gereedschap.

Bekijk de dagprijs

Hikoki DS36DAX 36V multi-volt accuschroefboormachine / boormachine

hikoki accu boormachine
Deze boor/driver was licht en comfortabel in het gebruik en heeft een krachtige punch verpakt als we in hardere materialen moesten boren. Het voelde goed aan in de hand en de klauwplaat boort goed aan, zelfs op dunnere boren, zodat het een scala aan boorwerkzaamheden rondom het huis of in de werkplaats aankan. Voor zwaardere taken gebruikten we de zijhandgreepbevestiging, wat minder vermoeidheid, maar meer controle betekende. Wendbaar en mooi verzwaard is dit een echt werkpaard van een boormachine met de 36V accu die de kracht van een snoerloos gereedschap met de flexibiliteit van snoerloos gereedschap levert.

Dewalt DCD778M2T 18V borstelloze accuboormachine

dewalt boormachine
Dit was een van de meest ergonomische en comfortabele boren op de test, met goede prestaties en kracht voor een scala aan taken rondom het huis, van plat verpakken tot aan het ophangen op de plank. De boormachine was ook meer dan voldoende als we hem nodig hadden om zijn spel op te voeren en een beetje agressiever te zijn toen we onze hand draaiden op enkele dekreparaties. Goede LED-positionering betekende dat we nooit in het donker boren en de softgrip handgreep was goed geconstrueerd en voegde toe aan de algehele bruikbaarheid.

Bekijk de dagprijs

Milwaukee M18 CBLPD 18V borstelloze combi-boormachine

milwaukee draadloze boormachine
Een mooi aangedreven boormachine die moeiteloos kan switchen tussen eenvoudigere taken, zoals het aandraaien van enkele scharnieren, naar grotere projecten, zoals het repareren van enkele goten. Het is een lichtgewicht gereedschap dat pijnlijke armen en polsen voorkomt als je het een paar uur achter elkaar gebruikt. De fabrikant heeft ook de details goed geregeld met een mooi taps toelopend handvat; goede balans en goed gepositioneerd LED-werklampje.

Bekijk de dagprijs

Black + Decker 18V hamerboormachine

black decker 18v boormachine
Een goede prijs-kwaliteitverhouding optie die veel meer is dan alleen een keukenladeboor en meer dan geschikt is om de meeste middelgrote huishoudelijke taken uit te voeren, van het ophangen van haken tot het installeren van een aantal babypoortjes. De boor is voorzien van een automatisch LED-werklampje en wordt geleverd met een stevige kitbox en een lithiumbatterij van 1,5 Ah. Ook al is er een oplaadtijd van drie uur, hij houdt zijn lading goed wanneer hij niet in gebruik is.

Ryobi One+ 18V slagboormachine

ryobi accu boormachine
Het hele punt van een impact driver is dat het is ontworpen om te voeden door middel van schroeven taken die te veel zijn voor minder boren. We hebben het gebruikt om 5 in houtschroeven in massief hout te installeren, wat het met gemak deed. Ook, als je dingen uit elkaar haalt, in plaats van het in elkaar te zetten, zal dit gereedschap je een heleboel polspijn besparen. De extra functies zijn onder andere een goede ergonomische handgreep, drie LED-lampjes om je werkplek te verlichten, en de batterij is compatibel met het One+ systeem en kan worden gebruikt in een reeks andere Ryobi-producten.

Bekijk de dagprijs

Bosch PSB 18V LI-2 ergonomische combiboormachine

bosch boormachine
Wat deze combi in koppel mist, maakt hij meer dan goed in het ontwerp en de dubbele grip betekent dat je echt kunt leunen op een zware schroefklus, zoals bij metselwerk.

Zelfs met de accu aan boord weegt de boormachine slechts 1,25 kg, wat betekent dat hij goed is voor die klussen die enige tijd in beslag nemen. De 18V lithium accu schotelt een zeer ruime 2,5Ah af en kan in slechts 40 minuten tot 80 procent worden opgeladen. Je krijgt er maar één voor je geld, maar één keer opladen was voor ons meer dan genoeg om een aantal klussen binnen en buiten te klaren. Een bijkomend voordeel is dat de accu deel uitmaakt van het “Power4All” systeem van Bosch, zodat deze op 15 andere Bosch gereedschappen kan worden gebruikt.

Bekijk de dagprijs

Wickes 18V combiboormachine

wickes boormachine
Deze uitstekende prijs-kwaliteitverhouding optie is meer dan voldoende voor al uw incidentele huishoudelijke taken, van het ophangen van haken tot het nemen van de pijn uit uw laatste flat-pack aankoop. We hebben geen enkele van de terugslag ondervonden bij het boren in muren die je wel krijgt bij sommige van de goedkopere modellen – waar de boor met de klok mee omhoog gaat als de schroef vastzit. Een LED-lampje, een batterij, een lader en een draagtas zijn allemaal inbegrepen in de prijs.

Bekijk de dagprijs

Makita DLX2283TJ 2PC 18V combo kit

makita draadloze boormachine
Gebundeld in een slijtvaste koffer zitten deze twee krachtige boren, die je gedekt zullen hebben of je nu een terras neerlegt of een hek neerzet. De kit is voorzien van een krachtige 18V-combiboormachine en een gespecialiseerde impactdriver, die beide robuust genoeg zijn om tegen een stootje te kunnen, terwijl ze licht genoeg zijn om de hele dag te gebruiken zonder het gevoel te hebben dat je arm eraf gaat vallen.

Beide boren hebben LED-verlichting en door de indrukwekkende koppeluitgangen hebben we ons nooit zorgen hoeven te maken over enige vorm van terugslag die ons uit balans zou brengen tijdens het werk – wat een echt pluspunt is als je op een ladder zit en iets op armlengte probeert te schroeven. Als je een beetje huivert voor de prijs, moet je weten dat de kit ook twee krachtige 5Ah-lithiumbatterijen bevat en een snellader die de lege batterij (die we meer dan voldoende vonden voor een dag werk) in 45 minuten weer voor 100 procent terugbrengt. Met deze kit hoef je nooit meer een boormachine te kopen.

Bekijk de dagprijs

Het oordeel: Draadloze boormachines

De Bosch advanced impact 18 is een uiterst innovatieve boormachine met veel echt handige functies die het gedoe uit kleine, lastige klussen halen en tegelijkertijd voldoende kracht leveren om ervoor te zorgen dat de grotere klussen u niet te slim af zijn. Het is goed geprijsd voor een veelzijdig gereedschap dat goed zal presteren tijdens alle opdoemende lockdown DIY projecten.